Česta pitanja

Često postavljana pitanja

 1. Što je Zvečka?
  - Zvečka je skup programa radionica za roditelje s malom djecom, prvenstveno od rođenja do tri godine. Program je nadopunjen radionicama i za djecu do 9 godina zbog interesa (starije braće, sestara i prijatelja). Osnovni cilj je kreativnom i poticajnom igrom i aktivnostima potaknuti dijete na sveobuhvatni kognitivni, emotivni, intelektualni i fizički razvoj.
 2. . Koliko traju radionice i koliko često mjesečno?
  - Radionice su programirane u mjesečnih 8 susreta u trajanju od po 45 minuta (2 puta tjedno), tijekom cijele godine.
 3. Zašto Zvečka?
  - Tražeći adekvatne programe i aktivnosti za svoju malu djecu, nismo pronalazili ništa odgovarajuće za dob do tri godine. Prvi smo u Varaždinu koji su započelii s programima za navedenu dob. Zvečka je prva djetetova igračka, instrument, sredstvo za početak komunikacije, osjeta, pokreta… Zvečka je vrlo inspirativan instrument i u kasnijoj dobi, ona je dio velikih kompozicija. Zvečka je simbol djetetove igre i potrebe za njom.
 4. Mogu li roditelji prisustvovati u radu radionice?
  – Naravno, čak štoviše, upravo smo tako planirali program. Mi nismo ni vrtić, ni igraonica, mi smo mjesto za ugodno druženje roditelja s djecom, gdje roditelj dobiva povratnu informaciju kako se igrati s djetetom, kako ga animirati, te svoje dijete još više upoznaje kroz igru. Nakon napornog radnog dana roditelj često nema vremena pripremiti se za kreativnu i poticajnu igru, a upravo mi to činimo za vas. Ovdje se opušteno igrate s djetetom i potičete ga na kreativnost i intelektualni razvoj kroz razne aktivnosti, te upijate ideje za nastavak igranja i kod kuće. Roditelj nije pasivni gledatelj, on sudjeluje u aktivnostima zajedno s djetetom na jedan nenametljiv i opušten način.
 5. Zašto upisati svoje dijete?
  - Djetetov mozak razvija se ubrzano do sedme godine. Moždane veze ubrzano se povezuju u tom periodu kada je nužno djetetu dati odgovarajući poticaj za potpuni razvoj svoga potencijala. U vremenu u kojem živimo, u ubrzanosti načina života, u kojem su roditelji često preumorni da bi bili prvi kreatori poticajne igre, često se poseže za pasivnim i brzim načinom smirivanja – gledanjem televizije ili igranjem igrica na računalu/mobitelu. Dijete jest prividno mirno i zaokupljeno, ali je pasivno i nema nikakvog kreativnog poticaja za razvoj. Zato vam mi omogućavamo vođeno kreativno i poticajno okruženje za igru i druženje s djecom.
 6. Je li program radionica za moje (sramežljivo, slabo razgovorljivo… itd.) dijete?
  - Svako dijete voli igru. To je njegova osnovna djelatnost kroz koju upoznaj svijet i samoga sebe. Igrom uči, ali i dobiva nova saznanja, te je to najbolji način za razvoj ne samo inteligencije nego i sredstvo za pronalaženja ravnoteže u svojim sposobnostima te razvoju istih, kao i za uspješno stjecanje socijalnih i komunikacijskih vještina, kao i za razvoj samopouzdanja. Samo dođite s djetetom i uvjerite se u pozitivne poticaje!
 7. Kako se plaća za radionice?
  – Plaćanje se vrši uplatnicom na Fini, u pošti, banci, na blaganama Konzuma ili kioscima Tiska; a zatim vam izdajemo račun. Za sada nismo u mogućnosti, ali planiramo, primati i gotovinske uplate.
 8. Tko su voditelji radionica?
  - Voditelji su mladi tim stručnjaka, mahom apsolvenata, iz područja medicine, pedagogije, psihologije, predškolskog obrazovanja i sl. od kojih se traži optimizam, zaigranost, opuštenost te potpuna posvećenost programu.
 9. Treba li ponijesti papuče?
  - Najbolje bi bilo da dijete (i roditelj) ponesu udobnu obuću – papuče, ili mogu boraviti u čarapama, s obzirom na to da svi pazimo higijenu i čistoću, al i to da se velik dio aktivnosti odvija na tepihu ili uz niski stolić.
 10. Što ako imam pitanja?
  - Uvijek se možete obratiti s pitanjima, dodatnim pojašnjenjima i sl. našim voditeljima koji će zabilježiti vaš upit te ćemo ga proslijediti stručnjacima za odgovarajuće područje ukoliko vam i mi sami nećemo moći dati adekvatan odgovor/savjet.
 11. Kako vas možemo kontaktirati?
  – Pratite naše obavijesti na stranici http://edukativni-centar-zvecka.sunasce.hr, FB stranici Zvečka-edukativni-centar-za-bebe-i-djecu, putem web-obrazaca za kontakt, putem e-pošte radionice.zvecka@gmail.com, te na br. mobitela za informacije (može i sms): 099 796 94 69.

Hvala na pažnji!